Топ 5 причин вигорання від Ваче Давтяна, автора курсу «Тайм в кайф», який стартує на Prometheus+ вже 14 жовтня 🚀
Ваче подолав 5 криз, 3 банкрутства та 1 вигорання. І саме це дозволило йому створити власну систему, за допомогою якої він почав досягати цілей в 3-4 рази швидше та допоміг сотням людей змінити себе.
1️⃣ Тривожність
Часто люди продумують негативні сценарії, навіть коли немає причин турбуватися. У нас все ще мозок печерної людини — тоді виживали тривожні, а не безтурботні. Але постійні негативні думки пожирають колосальну кількість енергії.
2️⃣ Зовнішня гра
Наша особистість — це два «Я». Внутрішнє робить все заради себе, а зовнішнє — те, що від нас очікують інші. Наприклад, людина не хотіла бути юристом, але боялася розчарувати батьків. І тепер робота викликає огиду, бо вона не на своєму місці.
3️⃣ День бабака
У якийсь момент стає ясно, чого очікувати від завтрашнього дня. Це дає відчуття безпеки, тому що нове мозок часто сприймає як небезпеку. Постійне повторення веде до нудьги та провокує «день бабака».
4️⃣ Багатозадачність
Ефективність знижується в середньому в 5 разів, якщо ви одночасно працюєте над декількома завданнями, тож на виконання витрачається більше часу та вашої енергії.
5️⃣ Шкідливі звички
Наш мозок їх дуже любить, тому що вони приносять задоволення. Спочатку їжа та відпочинок були дефіцитом. Сьогодні є можливість отримувати їх багато, а тваринна складова мозку не знає норми.
Що робити?
👉 Шукайте те, що вас заряджає. Це може бути спілкування з менторами, прогулянки, благодійність, тиша, музика, подорожі, котики — що завгодно.
👉 Є правило «золотої години». На початку дня у нас найбільше енергії, а ми витрачаємо її на дрібні справи — перевірку пошти тощо. Ми як Ferrari, яке тягнеться в пробці зі швидкістю 10 км/ год. Спробуйте відключити телефон та зайнятися одною найважливішою справою. Дбайте про те, щоб вас не відривали від роботи.
👉 Обов’язково займайтеся спортом. Також робіть перерви впродовж робочого дня. Під час відпочинку повністю перемикайтеся на щось інше.
👉 Спіть 8 годин та не користуйтеся гаджетами після 21:00. Прокидайтеся у фазі швидкого сну або в один і той же час. І не намагайтеся відіспатися у вихідні, інакше організм раз у раз перебудовується, ніби він постійно потрапляє в різні часові пояси.
👉 І пам’ятайте — аби впровадити звичку потрібно приблизно 45 днів. Визначте час та місце для неї. Заручіться підтримкою наставника, регулярно надсилайте йому звіти

Якщо ви мегапрокрастинатор сотого рівня, відчуваєте нестачу енергії для досягнення цілей та хочете встигати в 4 рази більше за той самий час — обов’язково долучайтеся на курс «Тайм в кайф»! На вас чекають 8 років досвіду за 6 тижнів, 12 тренінгів, 24 практичних завдання та ще багато всього!

➡ Зареєструватися на курс: https://prometheus.org.ua/prometheus-plus/time-course/…