Грантова програма підтримки волонтерства у молодіжних центрах

В межах програми “Активні Громадяни” за підтримки посольства Великої Британії в Україні Британська Рада реалізовує грантову програму підтримки волонтерства у молодіжних центрах.

Мета грантового конкурсу

Підтримати молодіжні центри у започаткуванні та покращенню власних волонтерських програм. Надати можливість молоді України долучитися до місцевих молодіжних центрів в ролі волонтерів і в результаті розвинути практичні навички активного громадянина та стати частиною команди молодіжного центру. Конкурс підходить для молодіжних центрів незалежно від підпорядкування та форми власності.

В межах конкурсу молодіжний центр може отримати фінансову підтримку на розробку та започаткування програми волонтерства на базі молодіжного центру, або на підсилення вже існуючої волонтерської програми.

Виконавчий партнер програми – ГО “Лабораторія Ініціативної Молоді”.

Як подати заявку

Щоб подати заявку, будь ласка, ознайомтесь з деталями програми нижче та заповніть онлайн форму за посиланням:
До форми потрібно додати заповнену форму заявки та листи підтримки (за наявності).

Останній термін подачі заявок: 22 листопада 2021 року включно.

Розклад

Прийом заявок до 22 листопада 2021 (включно)
Оголошення результатів відбору 30 листопада 2021
Підписання угод із переможцями та виплата гранту 1 – 10 грудня 2021
Початок реалізації програм з 10 грудня 2021
Проміжне звітування 20 січня 2022
Кінець реалізації основних заходів програми до 20 лютого 2022
Звітування перед Британською Радою до 28 лютого 2022

Програми підтримки волонтерства можуть бути націлені на розв’язання конкретних проблем в громаді та розвиток навичок волонтерів. Підтримка програми волонтерства може здійснюватися за напрямками (перелік не є вичерпним):

  • Створення візії та концепції волонтерської програми у молодіжному центрі, до яких змін в громаді вона призведе з часом. Створення сприятливого середовища та простору для розвитку волонтерів.
  • Спеціалізоване навчання для команди молодіжного центру з теми менеджменту волонтерів, роботи в команді, тощо.
  • Підготовку інформаційних матеріалів для залучення волонтерів, комунікаційні кампанії, тощо.
  • Навчальні програми для волонтерів з тем громадянської активності, лідерства, проєктного дизайну, проєктного менеджменту, м’яких навичок, тощо.
  • еалізацію командами волонтерів соціальних проєктних ініціатив у своїй громаді у сферах: якісної неформальної освіти, активного громадянства,  проблем екології та зміни клімату, умов для проведення дозвілля молоді,  можливостей для розвитку молоді, тощо.

    Реалізація програми має розпочатися 1 грудня 2021 р. та основні заходи програми мають відбутися до 20 лютого 2021 р. Звітність надається до 28 лютого, про що детальніше у відповідному розділі Положення.

    Організації, які будуть відібрані в межах конкурсу та отримають грантове фінансування мають самостійно його адмініструвати та здійснювати фінансові операції пов’язані з реалізацію проєкту.  

    Під час реалізації програми волонтерства в молодіжних центрів, буде надаватись менторська підтримка.

    Молодіжний центр може подати заявку у партнерстві з іншими організаціями, в тому числі закладами освіти, культурними та громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування, тощо. Партнерство має бути підтверджено листом підтримки (довільна форма).

    У зв’язку з посиленням карантинних заходів впровадження програм волонтерства рекомендовано повністю або частково перенести у дистанційний формат.

    Британська Рада впроваджує проєкт “Залучення молоді: громадянська участь та зміцнення навичок соціальної дії (Активні Громадяни)”, який фінансується Посольством Великої Британії в Україні у рамках Фонду запобігання конфліктів, сприяння стабільності та безпеці. Мета проєкту: сприяти соціальній згуртованості громад через зміцнення молодіжних центрів, молодіжних рад та громадських організацій у розвитку навичок та впевненості молоді, наданні практичного досвіду активного громадянства, соціальної залученості та впливу на позитивні зміни у житті молоді.

    В разі додаткових питань звертайтесь за телефоном до ГО “Лабораторія Ініціативної Молоді” за електронною поштою ngo18iyl@gmail.com
    Контактна особа Анжела Тимченко – менеджер проєкту.
    Контактний номер телефону – 0977993735.

    У разі питань до Британської Ради пишіть на адресу activecitizens@britishcouncil.org.ua з темою листа «Програма волонтерства».

    Інформація із сайту: https://www.britishcouncil.org.ua/active-citizens/volunteering