Проблема збереження Землі та її ресурсів актуальна здавна. 22 квітня 1970-го року відомий американський активіст, політик, сенатор Конгресу Сполучених Штатів Америки Гейлорд Нельсон і група студентів Гарвардського університету під керівництвом Денніса Хайеса організували акцію, метою якої було привернення уваги широкої громадськості до крихкості екосистеми нашої планети. Акція мала несподіваний успіх на тлі численних студентських рухів тих років, переросла в щорічну популярну подію і поширилася всіма країнами.

Ліси – один із найбільш важливих ресурсів нашої планети, так звані «зелені легені» Землі, збереження яких є досить важливим і актуальним питанням сьогодення. Тому 21 березня в усьому світі відзначають Міжнародний день лісу або Всесвітній день захисту лісів, який був заснований в 1971 році з ініціативи Європейської конфедерації сільського господарства на 23-ій Генеральній Асамблеї. Ідею підтримала Всесвітня Продовольча і сільськогосподарська організація при ООН.

Як гідні громадяни нашої держави ми повинні щодня поширювати знання про цінність планети Земля, лісів та всіх живих організмів. З нагоди Міжнародного дня лісу 19 березня 2021 року кафедра географії та методики її викладання спільно з кафедрою біології та методики її викладання природничо-економічного факультету організували та провели науково-практичний семінар «Значення лісів на планеті Земля». Під час заходу присутні проаналізували сучасний стан лісів, вказали на основні проблеми, які виникають у зв’язку зі зменшенням кількості дерев.

Станьмо ближчими до природи, задумаймося про збереження ресурсів Землі, а, отже, і про продовження її життя!

Олександра Данчук, голова студентської ради природничо-економічного факультету