Із 25 лютого розпочався визначний етап у літературно-культурному розвитку нашої нації, бо саме цьогоріч ми святкуємо 150-річчя від дня народження видатної Лесі Українки. Студенти факультету української філології та журналістики відзначили цю подію 25 лютого, зібравши поціновувачів Лесиного слова та її огненної думки на засідання круглого столу «Лариса Косач: погляд крізь століття».

09 березня відзначають надзвичайно важливе та національно вартісне свято – 207-му річницю від дня народження велетня української думки Тараса Шевченка. На занятті з історії літературної критики, опрацьовуючи літературознавчі статті Лариси Петрівни Косач, студентки групи Ukr1-B18 та FUkr1-B18 Аліна Довга, Тетяна Мельничук, Діана Цегельник, Марія Димид, Ангеліна Заплітна та Маріна Рогатюк вправно поєднали напрацювання авторки з геніальним словом Кобзаря! Студенти мали змогу  почути чарівність думки Лесі Українки та велич духу Тараса Шевченка.

Крім того, розмовляли про творчість Володимира Винниченка та Івана Франка, Петрарку і Данте, Ольгу Кобилянську та Михайла Драгоманова…

Ретроспективною літературно-критичної спадщини Лариси Косач та поетичного слова Тараса Шевченка стали поезії авторки «На роковини» та «На роковини Шевченка», які продекламувала студентка групи Ukr1-B18 Аліна Довга.

Заняття завершилося флешмобом на пошанування творчості великого Кобзаря. Студенти читали улюблені поезії, а насамкінець прозвучав “Заповіт” як висока шана, пам’ять і вдячність генію національного духу.

Спільно із завідувачем кафедри української літератури, професором Олегом Рарицьким та доцентом кафедри англійської мови Оленою Главацькою студенти вкотре переконалися в неперевершеності думки велетнів національного духу та ще раз усвідомили, що Леся Українка і Тарас Шевченко – ключові постаті в становленні української культури!

Щиро віримо в те, що на нашому життєвому шляху буде Лесина віра й надія, Тарасова мудрість і невмируще слово!

Читаймо їх величні твори і тоді наша мова буде багатою, чистою, чарівною!

Аліна Довга, студентка групи Ukr1-B18 факультету української філології та журналістики