23 листопада 2020 р. в КПНУ відбувся семінар «Організація студентської наукової роботи та реалізація стипендіальних програм у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка». Участь у заході взяли науково-педагогічні працівники, студенти, випускники університету.
Мар’яна Плахтій, керівник відділу наукової роботи, повідомила присутніх про особливості організації наукової роботи студентів, можливості участі в грантових та стипендіальних програмах, конкурсах.
Касап Євген, випускник 2009 року КПНУ поділився своїм досвідом участі у наукових конкурсах, зокрема акцентував увагу на підготовці наукової роботи для участі в стипендіальній програмі «Завтра.UA». Євген обґрунтував важливість таких конкурсів для професійного та кар’єрного розвитку.
Максим Сльозкін, студент 1 курсу магістратури історичного факультету КПНУ обґрунтував необхідність долучення студентів до участі в різноманітних наукових конкурсах, семінарах, вебінарах та поділився досвідом участі в проєкті «Active Citizens», котрий проходить за підтримки Британської Ради в Україні.
Зореслава Шевчук, випускниця 2013 року КПНУ, наголосила на необхідності дотримання академічної доброчесності в написанні наукових робіт і пояснила принципи вибирання теми наукової роботи.