23 травня студентський Ораторський клуб підбивав підсумки плідної річної роботи. На останньому засідання було обговорено три доповіді.

Керівник студентського клубу Анжела Хан зазначила: «Клуб для нас – це не тільки можливість навчитися грамотно, доречно, точно висловлювати свої думки, це й джерело знань про поняття, явища, події, які зацікавлюють людей та спонукають їх розкрити себе перед широким загалом». Дівчина розповіла присутнім свою історію «зустрічі з минулим». Йшлося про почутий від шкільної учительки уривок з твору Костянтина Паустовського, який вразив її та залишався у спогадах багато років. Зміст уривка настільки глибоко “запав” у душу, що в деякі моменти життя неодноразово виринав у пам’яті.За допомогою інтернету Анжела віднайшла цей уривок і по-новому, «по-дорослому» перечитала твір.

Всі присутні погодилися із думкою про те, що Клуб для них – це місце інтелектуального спілкування, комфорту, розвитку. Тут доброзичливо зустрічають і нових ораторів, і нові ідеї – навіть ті, які спочатку ніби здаються дивними. Ну, чому б, наприклад, не поговорити про причини чхання? Над цим, виявляється, давно міркував Віталій Палагнюк, студент 1 курсу факультету іноземної філології. Йому вдалося привернути увагу слухачів і приголомшливими фактами, і гарними слайдами. Тепер ми знаємо про чхання майже все! (108 балів зі 120).

І, звичайно ж, наша «зірка», Павлюк (Пікуля) Лариса, магістрантка факультету української філології та журналістики, вкотре потішила й водночас зацікавила всіх своєю промовою «Порушуйте традиції». Дівчина закликала присутніх не боятися виходити із зони комфорту – змінювати свої звички, місце проживання, соціальну роль, статус тощо. “Успіху, – наголосила вона, – досягають лише ті люди, які не бояться нового” (120 балів).

Ось і спливає навчальний рік, попереду сесія, а після неї – чудовий час відпочинку, оновлення, налаштування на подальшу працю… Члени ораторського клубу запрошують усіх охочих до спілкування в новому навчальному році.

Тетяна Білоусова, керівник ораторського клубу