7 травня в стінах К-ПНУ імені Івана Огієнка відбулася зустріч із працівниками Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.

В межах проекту “Присяга 1919” до 140-ї річниці від дня народження Симона Петлюри працівники міського музею підготували лекцію на тему “Історичні постаті: Симон Петлюра”. Проект покликаний вшанувати традиції боротьби українців за незалежність і соборність України, ознайомити студентів та учнів загальноосвітніх шкіл із подіями доби УНР у Кам’янці-Подільському.

А. Ніколаєва, науковий працівник музею, презентувала коротку історичну довідку про політичний устрій доби УНР, діяльність Симона Петлюри й найважливіші події “Кам’янець-Подільської доби УНР”. Присутні через світлини 1919 року мали можливість на якусь мить заглянути в історичне минуле нашого старовинного Кам’янця.

Лектор Кам’янець-Подільського музею Ірина Лехіцька продемонструвала відеоролик про складання присяги військовими на вірність Українській Народній Республіці.

Підсумовуючи лекційний матеріал, працівники музею наголосили на важливості пам’ятати власну історію, наше історичне минуле, адже “пам’ять – це те, що нас об’єднує”.

Олена Валяровська, студентка 2 курсу

факультету української філології та журналітики