ЮЛІЯ ГУМЕНЮК: «Використовуйте свій час як цінний ресурс для пізнання, навчання та фахового становлення»

Гуменюк Юлія – випускниця економічного факультету 2018 р. (спеціальність «Туризм», кваліфікація – магістр з туризму). Адміністратор ресторану «Ешер».

Що спонукало Вас обрати спеціальність «Туризм» і стати студенткою економічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка?

Розуміння, що це цікаво, перспективно. Туризм був для мене чимось новим і незвіданим, сферою, у якій хочеться продукувати нові ідеї та шляхи розвитку.

Розкажіть, будь ласка, про свої студентські роки? Чим запам’яталися роки навчання на економічному факультеті? Кого із викладачів згадуєте? Пригадуючи студентські роки, за чим жалкуєте? Спілкуєтеся зі своїми одногрупниками? Вони працюють за фахом?

Навчання на економічному факультеті було дуже цікавим! З перших днів (починаючи з посвяти в студенти) я зрозуміла, що навчання не буде нудним. Запамяталися практика, маленькі подорожі Україною з викладачами.

Щороку з нагоди відзначення Дня туризму на подвір’ї факультету відбувалося особливе дійство: розбивали палатне містечко, грали на гітарі, брали участь у різних квестах. Усі свята святкували разом із одногрупниками. Було весело! Ми були однією дружною сімєю. За цим і жалкую. До речі, багато з одногрупників працюють саме в сфері туризму.

Із викладачів згадую Баженову Стефанію Едуардівну, Опрю Богдану Олексіївну. Саме вони були ініціаторами багатьох проєктів, ми разом подорожували, опановували навики професії, веселилися та сумували.

Які навики Ви здобули під час навчання в університеті?

Навчаючись я здобула необхідні навики для роботи у сфері туризму, готельно-ресторанної справи. Але найважливіше – це комунікація. Саме завдяки цьому навику, мені вдається легко спілкуватися, взаємодіяти з людьми, налагоджувати відносини партнерства тощо.

Де Ви зараз працюєте? Вам подобається Ваша робота? Чим запам’яталися перші дні роботи?

Відразу після завершення навчання працювала адміністратором у ресторані «Ешер». Перші дні роботи були важкими. Потрібно було запамятовувати великий обсяг інформації, згадувала те, чого мене вчили. Попри те, моя робота мені подобається.

Що Вам допомагає у Вашій роботі? У чому Ви черпаєте сили, натхнення? Чи маєте час на відпочинок?

Зараз я в декретній відпустці. А тому вся моя увага, весь мій час – це моя дитина!

У чому секрет Вашого успіху? Які у Вас плани на майбутнє?

Секрет дуже простий – наполегливість, прагнення розвиватися, стати професіоналом! Мрію про власну справу. А ще хочу, щоб туризм і готельно-ресторанна справа стали одними із пріоритетних галузей в Україні.

Дайте поради студентам університету та абітурієнтам: як правильно планувати свій час, ставити мету, визначати пріоритети?

Побажання просте: використовуйте свій час як цінний ресурс для пізнання, навчання та фахового становлення!

Які Ваші побажання alma-mater?

Нових здобутків і гарних студентів!

Керівник навчального відділу Л.В.Горчак